Rättelse vid flytt?

Det står på er hemsida "Om du anser att du felaktigt är utesluten från röstlängden eller anser att dina uppgifter om rösträtt är felaktiga har du möjlighet att begära rättelse i röstlängden. Inför valen 2022 ska länsstyrelsen i så fall ha fått din begäran om rättelse i röstlängden skriftligt senast den 30 augusti".

Vad är det för begäran om rättelse man ska fylla i? Var hittar jag den? Finner inte denna informationen på er hemsida. Jag ska flytta till Göteborg 1e september (där jag är ifrån) och känner inte att jag borde ha något att säga till om valet i Lund.

Kommentarer

  • Hej Julia,

    Om du flyttar senare än 30 dagar innan valdagen är rösträtten kopplad till var du var folkbokförd på kvalifikationsdagen den 12 augusti. Det innebär att den kommun du har rösträtt i är den du står folkbokförd i den 12 augusti. Har du inte möjlighet att ta dig till din vallokal i din gamla kommun, så kan du förtidsrösta i din nya kommun. Gör du en flyttanmälan till Skatteverket innan den 12 augusti kan rättelse i röstlängd kunna göras av Länsstyrelsen.

    /Amelia
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.