Rådata och statistik

Hejsan. Jag heter Montserrat och jobbar som politisk sekreterare för Miljöpartiet i Värmdö kommun.
Just nu jobbar jag med en rapport/sammanställning från valresultaten, och jag använder era rådata för att skapa pivottabeller i Excel med flera olika blad. När jag kollar er fil: Slutlig-rostdata-per-distrikt-riksdagsvalet-med-distriktkoder (Excel) hittar jag bara raderna med partiets namn men inte data om ogiltiga röster eller data om valdeltagande, som de man kan se på preliminart-roster-per-distrikt-regionvalen-2022 (Excel). Så jag undrar om det finns Excelfiler med motsvarande data, dvs även ogiltiga röster och valdeltagande? M.V.H

Kommentarer

  • Hej Montserrat,

    Resultaten i kommun- och regionvalen i Sverige är inte fastställda än varför Valmyndigheten avvaktar med att publicera statistik som rör det slutliga resultatet för dessa.
    Det finns (under samma rubrik som du hittar Slutlig-rostdata-per-distrikt-riksdagsvalet-med-distriktkoder) en fil där du kan se valdeltagande i riksdagsvalet.

    Vi kommer att publicera statistik liknande den som finns för riksdagsvalet och för preliminär rösträkning när alla valresultat är fastställda och vi hunnit bearbeta statistiken.
    Corinne
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.