Till senaste kommentaren

Rösta för min mor i min vallokal som är en annan än hennes

Hej,
Jag undrar om jag kan rösta för min mor i min vallokal trots att hon bor i en annan del av landet. Och, om jag kan det, hur går jag tillväga?
Tack på förhand
/Christina
Christina Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej,

  Om din mor inte har möjlighet att rösta så kan hon antingen rösta via bud eller via en så kallad ambulerande röstmottagare. Du kan läsa  mer om budröstning via länken nedan. Om man röstar via en så kallad ambulerande röstmottagare så kommer en röstmottagare hem till din mor och hämtar rösten.

  Det är kommunen som anordnar med ambulerande röstmottagare så om hon vill använda sig av en sådan så får hon kontakta sin kommun. Både vad gäller budröstnings och röstningen via en ambulerande röstmottagare så finns det vissa krav som måste vara uppfyllda mer information om detta hittar du också via länken nedan.

  Budröstning

  Mvh
  Maria
  Valmyndigheten
 • Tack för info. Jag hade dock redan läst om budröstning men kunde inte utläsa om jag kan budrösta för min mor i en annan vallokal än hennes egen. Jag bor i Stockholm och skulle vilja budrösta för henne i min vallokal. Kan jag göra det?

  Tack på förhan
  /Christina 


  Christina
 • Hej,

  Ja det går bra. Budrösten får göras iordning tidigast den 2 maj och kan lämnas i vilken förtidsröstningslokal som helst med start den 8 maj då förtidsröstningen börjar.

  Mvh
  Maria
  Valmyndigheten
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.