Valpresentationens kvalitet?

Hej! Kommer ni fixa valpresentationen så den blir lika snygg som 2018?
Upplägget i år är sämre och svår översiktligt?

Kommentarer

 • Hej
  Valpresentationen är ny eftersom det administrativa valsystemet som skapar presentationen är nytt. Vi har medvetet valt att inte återanvända någon kod från det gamla systemet för att försäkra oss om att det ska gå att förvalta och förbättra det nya på ett effektivt sätt. Vi känner till att det nya systemets resultatpresentation inte motsvarar det gamla till 100%, och det är ett medvetet beslut vi har fattat för att prioritera leverans av funktioner för att genomföra valet.

  Vi har tagit åt oss av din och andras kommentarer och en förbättrad resultatpresentation ligger högt uppe på prioritetslistan inför EU-valet 2024. Vi kan inte i det här skedet lova några leveransdatum, eller vilka funktioner som kommer att prioriteras till dess. Vi behöver göra en samlad utvärdering av hela valet, inklusive presentationerna först för att se hur vi ska arbeta framöver.

  Jämförelser mot föregående år finns inte i valpresentationen denna gång, men vi kommer att sammanställa resultat med jämförelser i exceltabeller när valen är klara.
  Det finns ett excelark med riksdagsresultat (före uppsamlingsräkningen) inkl jämförelser mot 2018 och resultat på kommunnivå här:
  https://www.val.se/valresultat/riksdag-region-och-kommun/2022/radata-och-statistik.html#preliminarresultat

  Mvh
  Helena
  Helena
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.