vad gäller för valsedlars placering?

Jag röstade i Maltesholmsskolan,Hässelby Strand, Stockholm på valdagen. Sedelstället hade partivalsedlar och blanka valsedlar till vänster. I mitten namnvalsedlar på de partier som fått minst 1% av rösterna år 2018 blandade med mindre partier som kandiderar i något av valen, Mestadels/troligtvis i alfabetisk ordning. Till höger fyra-fem nya partier och vänsterpartiet. Är det korrekt att blanda nya, mindre partier med de som fick minst 1% av rösterna i riksdagsvalet 2018?

Kommentarer

 • Hej!
  Det finns ingen lag som reglerar exakt hur valsedlarna ska läggas fram i vallokaler och röstningslokaler. Det som står är endast att "Valsedlarna ska presenteras på ett likformigt sätt." Se gärna i 8 kap 2§ i vallagen för vilka partiers valsedlar som ska läggas ut:
  Vallag (2005:837) Svensk författningssamling 2005:2005:837 t.o.m. SFS 2021:1328 - Riksdagen
  Det är varje kommun som ansvarar för att utbilda röstmottagarna om röstningens genomförande samt se till att det finns rutiner och möblemang (valsedelsställ mm) så att ordning kan upprätthållas. Om du vill höra hur Stockholms kommun instruerat sina röstmottagare om ordningen på valsedlar vill jag hänvisa dig till: valnamnden@stockholm.se

  Mvh
  Helena
  Helena
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.