Kan jag rösta med bud?

Hej!
Jag befinner mig i Arusha I Tanzania och försöker hitta sätt att rösta i EU-valet, jag är folkbokförd på Ringvägen i Stockholm. På grund av cyklonen och vädret i Östafrika har idag mina planer att rösta på ambassaden i Dar es Salaam eller Nairobi samt även mina planer på att hämta brevröstningsmaterial på ambassaden i Rwanda gått om intet då resor är svåra i regionen. Jag ska dock träffa mina kollegor i Marocko veckan före valet. Kan de ha med sig min röst till Sverige och rösta som bud åt mig? Den mesta informationen om budröstning handlar om sjukhus, fängelser osv. Så jag förstår inte hur man ska göra. Kan ni hjälpa?

Kommentarer

  • Hej,
    Som du nämner är budröstning till för andra sammanhang. Om du har möjlighet kan du rösta på ambassaden i Rabat, Marocko. Besökstiderna på ambassaden är måndag, onsdag och fredag: 9.00 - 11.00. Ett annat alternativ är att dina vänner tar med sig ett brevröstningskit för utlandsröstning. Ett sådant kan beställas på Valmyndighetens hemsida.
    https://www.val.se/att-rosta/var-rostar-jag/bestall-material-for-brevrostning.html
    Brevrösten måste skickas i god tid så att den hinner fram i tid till rösträkningen. Brevrösten får inte skickas från Sverige.

    David
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.