Till senaste kommentaren

Hur kan jag rösta om jag är utomlands när det är val?

Hej. Jag kommer att vara bortrest utomlands från april till juli och jag undrar om det finns någon möjlighet att rösta på något sätt? Förtidsröstningen börjar inte förrän maj såg jag. Vill väldigt gärna ha möjlighet till att rösta även om jag är bortrest. Hoppas det finns något sätt.
Visa bästa svaret

Kommentarer

 • Hej,

  När det är val kan du rösta på två sätt från utlandet. Du kan brevrösta eller förtidsrösta på ambassader och konsulat.

  Förtidsrösta på ambassad eller konsulat
  Om du väljer att rösta på en röstningslokal så som ambassad eller konsulat räcker det med att du tar med dig en giltig id-handling. Du behöver inte ta med dig ditt röstkort. Information om lokaler och öppettider under förtidsröstningen finner du på ambassadens eller konsulatets hemsida.
  Röstmottagning utomlands

  Brevrösta
  Alla som befinner sig utomlands kan brevrösta, skicka sin röst med posten från utlandet från den 25 april. Brevröstningsmaterialet som behövs för att brevrösta från utlandet kan beställas via Valmyndigheten. Du kan beställa material via ett formulär på vår webbplats, via telefon eller hämta brevröstningsmaterial från en ambassad eller konsulat i det land du befinner dig i. För att brevrösta behöver du två vittnen som intygar iordningställandet av din röst.

  Brevrösten får inte postas i Sverige och måste komma fram i tid för rösträkningen.
  Beställ material för brevröstning | Valmyndigheten

  Läs gärna mer på vår webbplats:
  Rösta utomlands i EU-valet | Valmyndigheten


  Mette
  Bästa svaret
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.