Går det att förtidsrösta i en annan kommun?

Kan man rösta i vilken kommun/vallokal som helst i hela landet: oavsett var man är skriven?

Kommentarer

 • Hej Monica,

  Det går bra att förtidsrösta vart som helst i landet så länge lokalen i fråga är en förtidsröstningslokal. Flertalet av förtidsröstningslokalerna har även öppet på valdagen den 11'e September.

  Om du tillfälligt befinner dig i en annan kommun går det bra att rösta i någon av de förtidsröstningslokaler som finns tillgängliga där du befinner dig. Du behöver då ha med dig ditt röstkort och en giltig id-handling. Så länge lokalen i fråga är en förtidsröstningslokal går det även bra att rösta på valdagen den 11'e September.

  Ifall du varit bortrest och därför ej fått ditt röstkort går det bra att beställa ett dubblettröstkort till den adress du befinner dig på, alternativt kontakta den lokal du önskar rösta på för att se över möjligheterna att skriva ut ett dubblettröstkort på plats.

  Beställ nytt röstkort


  Om du inte har tillgång till en valsedel avseende din egen kommun, så kan du skriva partiets namn samt eventuell personröst på en blank valsedel. Din röst kommer att räknas till din kommun, även om det står en annan kommun på valsedeln.


  Rösta i vallokal

  Rösta i förtidsröstningslokal

  /Bo
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.