Går det att förtidsrösta i en annan kommun?

Kan man rösta i vilken kommun/vallokal som helst i hela landet: oavsett var man är skriven?

Kommentarer

 • Hej,

  Det går bra att förtidsrösta vart som helst i landet så länge lokalen i fråga är en förtidsröstningslokal. Flertalet av förtidsröstningslokalerna har även öppet på valdagen den 9 juni.

  Öppettiderna finns på vår hemsida: Förtidsrösta

  Om du tillfälligt befinner dig i en annan kommun går det bra att rösta i någon av de förtidsröstningslokaler som finns tillgängliga där du befinner dig. Du behöver då ha med dig ditt röstkort och en giltig id-handling. Så länge lokalen i fråga är en förtidsröstningslokal går det även bra att rösta på valdagen den 9 juni.

  Ifall du varit bortrest och därför ej fått ditt röstkort går det bra att beställa ett dubblettröstkort till den adress du befinner dig på, alternativt kontakta den lokal du önskar rösta på för att se över möjligheterna att skriva ut ett dubblettröstkort på plats.

  Du kan beställa nytt röstkort på val.se från 13 maj.

  Om du inte har tillgång till en valsedel avseende din egen kommun, så kan du skriva partiets namn samt eventuell personröst på en blank valsedel. Din röst kommer att räknas till din kommun, även om det står en annan kommun på valsedeln.

  /Valmyndigheten
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.