Till senaste kommentaren

Kan jag se om jag står kvar i röstlängden?

Hej, jag har bott utomlands i många år och är osäker på om jag står kvar i röstlängden. Finns det något sätt jag kan få svar på om jag är kvar i röstlängden? Så jag inte behöver sända in en ansökan om det i onödan? Tack för svar :-)

Kommentarer

 • Hej Jessica,

  Som utlandssvensk behöver du anmäla dig till röstlängden vart tionde år för att finnas kvar i den, men även en inkommen röst från utlandet vid ett val räknas som en anmälan till röstlängden.

  Med vänlig hälsning
  Ludvig
 • Och eftersom svaret inte täckte frågan så ställer jag den igen : hur vet man om man finns kvar i röstlängden eller om man måste anmäla sig igen? Tack på förhand för svar.
 • Tack, men kan jag checka någonstans om jag är kvar i röstlängden? Någonstans jag kan logga in och söka på det? Eller ringa och fråga? Jag missade förra valet tyvärr och vet inte när jag sist gav besked om att jag vill vara kvar. Jag vet inte om det har gått 10 år eller inte.
 • Hej!

  Det går att kontakta folkbokföringen på Skatteverket för att få information om du är anmäld till röstlängden. Skatteupplysningen nås från utlandet på nummer + 46 8 564 851 60.

  /Ida
  Ida
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.